Gulvafslibning kommer an på gulvbelægning

10 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Gulvafslibning kommer an på gulvbelægning

Man kan ikke bare give sig i kast med en hvilken som helst type gulvafslibning, når man bare ved, at man har et gulv af træ.

En gulvafsliber vil med det samme spørge, hvilken slags gulvtype man har, og her er det ikke nok at sige, at man har et trægulv.

Det svarer lidt til at sige, at man gerne vil have is til dessert, for derefter er det åbenlyse opfølgende spørgsmål, hvilken slags istype man gerne vil have.

Derfor vil vi fremhæve gulvbelægning i Roskilde for lige at zoome ind på et geografisk område i Danmark som eksempel.

For som det første skal det klargøres, hvilken form for gulvbelægning man har med at gøre, og hvordan tilstanden er ved dette gulv.

Er det nogle tunge, tykke planker med mellemrum mellem sig som på en terrasse? Er det et sildeparketgulv eller noget andet med mønster? Eller er det måske noget naturtræ, der har fået en overfladebehandling og ligger på kryds og tværs af hinanden?

Det er nemlig disse ting, som man vil vide som gulvafsliber som det første, inden man giver sig i kast med at slibe gulvet ned.

Dernæst vil man så gerne vide, hvordan tilstanden er på gulvet, og selvom man ikke er ekspert på det område, så kan man forsøgsvis give en beskrivelse af dette eller vedsende nogle billeder af gulvet nuværende tilstand, når man er ved at indhente et tilbud.

For denne situation vil nemlig sige noget om, hvorvidt der skal være tale om en let gulvafslibning, en af de lidt mere grovere, eller man måske skal hen og have fat i en gulvafhøvling først.

Men selv vil dette kan det være, at gulvet har fået så mange tidligere gulvafslibningerne, at det simpelthen ikke vil kunne holde til at få foretaget flere nedslibninger, da man så kommer til bunds i gulvet.

Alt dette skal klarlægges, inden man begynder at afslibe gulvet.

Flere Nyheder